Kwaliteit tbs-behandeling Oostvaarderskliniek

Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek vindt het leveren van kwaliteit erg belangrijk. Mede daarom zijn de werkprocessen van de verschillende onderdelen van de Oostvaarderskliniek beschreven en HKZ gecertificeerd door DNV-GL.

HKZ DNV-GL
Beeld: ©Oostvaarderskliniek

Voor HKZ is gekozen, omdat die de mogelijkheid biedt om bij het certificeren te focussen op het behandelproces binnen de tbs-maatregel; het behandelen van mensen, strafbaar gedrag is immers één van de belangrijkste activiteiten van de Oostvaarderskliniek.

HKZ ISO9001
Beeld: ©Oostvaarderskliniek

Alle informatie in het kader van de HKZ is voor medewerkers toegankelijk via een digitaal handboek. Of deze informatie, de processen en de bijbehorende documenten, up-to-date is, wordt gecontroleerd tijdens de jaarlijkse audits. Een deel daarvan wordt uitgevoerd door de professionele auditoren van DNV-GL.
Een ander deel, de interne audits, wordt door een speciaal opgeleid team van eigen medewerkers uitgevoerd.

Naar aanleiding van alle bevindingen worden aanpassingen aan de processen gemaakt en verbetertrajecten ingezet. Op deze manier blijft het onderwerp 'kwaliteit van de tbs-behandeling' steeds onder de aandacht.