Grafische vormgeving/drukkerij

De grafische vormgeving/drukkerij van de Oostvaarderskliniek richt zich op diverse ontwerpwerkzaamheden. Veel is mogelijk: van posters, flyers, banners, boekjes tot het bedrukken van textiel (t-shirts, tasjes etc.) met flexfolies, zowel fullcolour als enkel kleur.

Grafvormgeving2

Patiënten die op deze werkplek werken, leren hierbij een vak om zich straks op de arbeidsmarkt te kunnen bewegen. Arbeidstherapeutisch medewerker Pascal begeleidt de patiënten hierin. “Ik vindt het fijn om mijn kennis aan hen over te dragen zodat zij daar verder mee kunnen. Ik haal veel plezier en voldoening de begeleiding en ondersteuning hierin van de patiënten. Om hen ook echt verder te helpen. 

Het grootste deel van de opdrachten doen we voor interne aangelegenheden en komt ook via collega’s bij ons binnen. Ook hebben we via bezoekers tijdens een open dag wel eens opdracht voor bijvoorbeeld een banners of t-shirts voor jubilea of activiteiten.”

Het is mogelijk om een opdracht neer te leggen bij de grafische vormgeving van de kliniek. “Eerst kijken we met de opdrachtgever of zijn/haar opdracht binnen onze mogelijkheden ligt en daarna gaan we ermee aan de slag”, aldus Pascal. “Het is namelijk niet mogelijk om een strakke deadline te werken. Het aantal patiënten en het aantal uren die zij aan een opdracht kunnen werken, is afhankelijk van hun persoonlijk behandelplan. Het gaat bij de grafische vormgeving in eerste instantie om de behandeling van patiënten.”

Vragen of meer informatie? Mail naar: oostvaarderskliniekdrukkerij@dji.minjus.nl

Grafvormgeving1