Werken bij de Oostvaarderskliniek

Werken met tbs-patiënten vraagt veel kennis en inzet. Omdat de onderlinge ondersteuning van cruciaal belang is werkt vrijwel iedere medewerker in FPC de Oostvaarderskliniek in teamverband. Werken met tbs-patiënten vraagt veel kennis en inzet. Omdat de onderlinge ondersteuning van cruciaal belang is werkt vrijwel iedere medewerker in FPC de Oostvaarderskliniek in teamverband.

De manier waarop de patiënten in Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek worden behandeld is innovatief en gericht op het verminderen van risicofactoren en het versterken van de beschermende factoren die te maken hebben met terugval in gewelddadig gedrag.

De tbs-kliniek betrekt medewerkers zoveel mogelijk bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van behandelprogramma’s en bij het voorbereiden van vakinhoudelijke en beleidsmatige beslissingen. De medewerkers van FPC de Oostvaarderskliniek hebben uiteenlopende achtergronden: psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten, vaktherapeuten, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers, maatschappelijk werkers, arbeidstrainers, onderwijzers, sociaal-cultureel werkers, sportleraren, juristen en beveiligingsexperts.

Lees meer in de brochure Werken in FPC de Oostvaarderskliniek

 

Openstaande vacatures

Hoofd behandeling

Klinisch psycholoog

Rapporteur/medewerker zorgadministratie

Sociotherapeut Intensieve Zorgafdeling

Sociotherapeut

Verpleegkundige
 

 

Stagemogelijkheden

Het is mogelijk om stage te lopen bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek. Dit kan vanaf drie dagen in de week, voor een periode van minimaal vijf maanden. Om in aanmerking te komen voor een stageplaats bij de Oostvaarderskliniek dien je in het derde of vierde studiejaar te zijn.

Solliciteren naar een stageplek kan twee keer per jaar. Onze stages starten ieder jaar in februari en september. Stuur je motivatie om stage te lopen bij FPC de Oostvaarderskliniek naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stageplaatsen:

  • Diagnostiek; Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie. Sollicitaties voor deze stageplek kunnen we daarom op dit moment ook niet in behandeling nemen.
  • Muziektherapie (HBO); Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie. Sollicitaties voor deze stageplek kunnen we daarom op dit moment ook niet in behandeling nemen.
  • Sportinstructeur (ALO / MBO niveau 4 sport en bewegen); Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie. Sollicitaties voor deze stageplek kunnen we daarom op dit moment ook niet in behandeling nemen.
  • Sociaal cultureel werker (MBO niveau 4);
  • Sociotherapeut (HBO); Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie. Sollicitaties voor deze stageplek kunnen we daarom op dit moment ook niet in behandeling nemen.
  • Verpleegkundige medische dienst (HBO);

Nieuws