Werken bij de Oostvaarderskliniek


Werken met tbs-patiënten vraagt veel kennis en inzet (Wat is TBS en de tbs-maatregel?). De manier waarop de patiënten in Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek worden behandeld is innovatief en gericht op het verminderen van risicofactoren en het versterken van de beschermende factoren die te maken hebben met terugval in gewelddadig gedrag.

Omdat de onderlinge ondersteuning van cruciaal belang is werkt vrijwel iedere medewerker in FPC de Oostvaarderskliniek in teamverband. De tbs-kliniek betrekt medewerkers zoveel mogelijk bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van behandelprogramma’s en bij het voorbereiden van vakinhoudelijke en beleidsmatige beslissingen. De medewerkers van FPC de Oostvaarderskliniek hebben uiteenlopende achtergronden: psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, sociotherapeuten, vaktherapeuten, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers, maatschappelijk werkers, arbeidstrainers, onderwijzers, sociaal-cultureel werkers, sportleraren, juristen en beveiligingsexperts.

Lees meer in de brochure Werken in FPC de Oostvaarderskliniek

 

Openstaande vacatures Oostvaarderskliniek

Medewerker Opname en logistiek

Sociotherapeut / Social Worker

 

Tijdelijk vervulde functies Oostvaarderskliniek

Arbeidstrainer
Basispsycholoog
(GZ-)psycholoog Forensisch FACT team
Medewerker geïntegreerde beveiliging
Psychiater
Psychotherapeut (in opleiding)
Rapporteur / medewerker zorgadministratie
Sociotherapeut duaal student
Sociotherapeutisch medewerker
Trajectbegeleider

 

Meeloopdag

Heb je interesse in één van bovenstaande functies? Wil je solliciteren maar ben je er nog niet uit of het werken in onze kliniek bij je past? Neem dan contact op met de contactpersoon die in de vacaturetekst wordt vermeld en vraag naar de mogelijkheden van een meeloopdag.

Stagemogelijkheden Oostvaarderskliniek

Het is mogelijk om stage te lopen bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek. Dit kan vanaf drie dagen in de week, voor een periode van minimaal vijf maanden. Om in aanmerking te komen voor een stageplaats bij de Oostvaarderskliniek dien je in het derde of vierde studiejaar te zijn. Solliciteren naar een stageplek kan twee keer per jaar. Onze stages starten ieder jaar in februari en september.

Mogelijke stageplaatsen:

  • Diagnostiek; Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie.
  • Maatschappelijk werker;
  • Verpleegkundige (niveau 3 en 4);
  • Sportinstructeur (ALO / MBO niveau 4 sport en bewegen);
  • Sociotherapie (SPH); Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie.
  • Sociaal cultureel werker (MBO niveau 4);
  • Muziektherapie (HBO); Op dit moment hebben wij geen stageplaatsen voor deze functie.

Nieuws