Omwonendencommissie Stripheldenbuurt

Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek onderhoudt graag een goede band met haar omwonenden in de Stripheldenbuurt. In 2008, bij de komst van de kliniek naar Almere, is de Omwonendencommissie Stripheldenbuurt ontstaan. Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek onderhoudt graag een goede band met haar omwonenden in de Stripheldenbuurt. In 2008, bij de komst van de kliniek naar Almere, is de Omwonendencommissie Stripheldenbuurt ontstaan.

De Omwonendencommissie bestaat uit 8 leden en overlegt 5x per jaar met de directie van de Oostvaarderskliniek om informatie te delen (wat speelt er in de kliniek?) en vragen en opmerkingen vanuit de buurt te bespreken (wat leeft er in de buurt?). De commissie is een klankbord voor de Stripheldenbuurt richting de tbs-kliniek en een samenstelling van buurtbewoners uiteenlopend van gezinssamenstelling, buurtdelen, leeftijd, meningen en gedachten met betrekking tot de aanwezigheid van de Oostvaarderskliniek in de Stripheldenbuurt. Afspraken over deze samenwerking zijn vastgelegd in het Convenant Omwonendencommissie - directie FPC de Oostvaarderskliniek.

In het kader van ‘omgekeerde integratie’ betrekt de Oostvaarderskliniek de omwonenden bij het werken en leven in de kliniek:

  • Buurtbewoners kunnen gratis sporten in de kliniek;
  • Vrijwilligers, ook vanuit de Stripheldenbuurt, zijn actief in de soos en de kerkdiensten in de kliniek;
  • Regelmatig organiseert de Oostvaarderskliniek een open dag voor de omwonenden.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de buurt in relatie tot FPC de Oostvaarderskliniek? Stuur dan een e-mail aan de commissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vergaderingen Omwonendencommissie - Oostvaarderskliniek 2022

7 februari 2022

16 mei 2022

12 september 2022

28 november 2022

Vergaderverslagen Omwonendencommissie - Oostvaarderskliniek

Vergaderverslag OWC - OVK 4 oktober 2021
Vergaderverslag OWC - OVK 10 mei 2021
Vergaderverslag OWC - OVK 15 februari 2021
Vergaderverslag OWC - OVK 14 december 2020
Vergaderverslag OWC - OVK 14 september 2020


Nieuws