Vacature: Sociotherapeut (DUAAL STUDENT)

In dit unieke leer-werktraject als duaal student sociotherapeut help je tbs-patiënten weer op het rechte pad.

 

Vacature in het kort
• Standplaats: Almere-Buiten
• Werkplekken: 7
• Contractduur: Tot 01-05-2020
• Uren per week: 24 - 32
• Maandsalaris: €2.245 - €2.926
• Salarisniveauschaal 7
• Niveau: MBO - 4
• Vakgebied: Sociaal  /  maatschappelijk  /  welzijn
• Vacaturenummer: DJI_264_18
• Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project  /  traject  /  werkzaamheden

 

 

Functie-omschrijving

Als duaal student sociotherapeut werk je, in teamverband, in het bijzondere spanningsveld van psychologie, recht en politiek. In dit unieke leer-werktraject help je tbs-patiënten weer op het rechte pad. Hoe je dat doet? Door je in te zetten voor een optimale begeleiding en behandeling van deze maatschappelijk kwetsbare mensen.

 

Wat ga je doen? Na een gedegen inwerkperiode ga je maximaal vier dagen per week zelfstandig aan de slag op een woongroep binnen de Oostvaarderskliniek in Almere. Hier ben je medeverantwoordelijk voor de begeleiding van de patiënten. Je draagt bij aan een behandeling die past binnen de behandelvisie van de kliniek.

Door observatie en begeleiding realiseer je een optimaal behandelklimaat. Waar nodig pas je interventies toe, je rapporteert je bevindingen en zoekt afstemming met de verschillende (behandel)disciplines. Als duaal student heb je dezelfde taken, rechten en plichten als de beroepskrachten. Hierbij word je begeleid door een ervaren sociotherapeut. De Oostvaarderskliniek gaat voor ‘breed opleiden’. Daarom word je tijdens je leer-werktraject flexibel ingeroosterd. 

 

Eén dag per week ga je naar school, voor het theoretische gedeelte van het leer-werktraject. Dit kan je huidige deeltijd- of duale hbo-opleiding zijn, maar het is ook mogelijk dat je overstapt of start met een nieuwe opleiding. Jouw contract geldt voor de duur van je opleiding. Als je de opleiding goed afrondt, bieden we je mogelijk een vaste baan als sociotherapeut aan.

 

Functie-eisen

• Je hebt een relevant mbo 4-diploma.
• Je zit nu in het tweede of derde jaar van een relevante hbo-opleiding, zoals SPH, social work of verpleegkunde. Of je hebt minimaal drie jaar ervaring als hulpverlener in de GGZ (bij voorkeur met forensische patiënten) en je bent bereid om te starten met een hbo-opleiding tot sociotherapeut.
• Je bent een zeer actieve sociotherapeut in de leer. Daarbij horen de vaardigheden samenwerken, taakvolwassenheid, zelfinzicht, stressbestendigheid en interpersoonlijke sensitiviteit.
• Je staat stevig in je schoenen, voelt je thuis in een dynamische leeromgeving en beschikt over enige werk- of stage-ervaring.
• Je bent gemotiveerd om met tbs-patiënten te werken en kunt omgaan met gedragsstoornissen.
• Je hebt een lerende houding, kunt gestructureerd werken, en bent betrouwbaar en voorspelbaar in de omgang met de doelgroep.
• Je bent flexibel en integer, neemt graag initiatief en kunt je snel een realistisch oordeel vormen.

 

Arbeidsvoorwaarden

• Salarisniveau: Schaal 7
• Maandsalaris: Min. €2.245 – Max. €2.926 (bruto)
• Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
• Contractduur: Tot 01-05-2020
• Minimaal aantal uren per week: 32
• Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

• Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van je opleiding van maximaal 32 uur per week, waarvan je één dag naar school gaat. Je werkt dus maximaal drie dagen.
• Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
• Inschaling is afhankelijk van je kennis en relevante (stage)ervaring. Waarschijnlijk word je geplaatst in schaal 6 (met een maandsalaris tussen de € 1999,90 en € 2679,38). Na een jaar beoordelen we of je voldoet aan de competenties van een sociotherapeutisch medewerker. In dat geval kom je in schaal 7. Bieden we je na het afronden van je opleiding een vaste functie aan als sociotherapeut, dan kom je in schaal 8.
• Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
• Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of mobiliteitsadviseur en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

 

Meer over de functiegroep Forensisch Therapeutisch Werker

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid.

 

Meer over jouw toekomstige afdeling

De Oostvaarderskliniek is een multifunctioneel forensisch psychiatrisch behandelcentrum voor de behandeling van tbs-patiënten met risicovol gedrag. De behandeling is gericht op een veilige re-integratie in de maatschappij. Het behandelcentrum is gehuisvest in een moderne kliniek in Almere.

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 72.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 13.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

 

Contactpersonen, voor meer informatie over deze vacature:

Mevrouw S. Koppers, opleidingscoördinator
08807 13345

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 08807-54321

 

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature en stuur uw brief en c.v. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Log in