Vacature: Hoofd Medische en Farmaceutische Dienst

Als Hoofd Medische en Farmaceutische Dienst werk je voor het forensisch psychiatrisch centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek in Almere. Daar geef je hiërarchisch leiding aan de medewerkers van de medische dienst en ben je verantwoordelijk voor de diensten verleend door derden op het gebied van somatische zorg. Jij bewaakt de kwaliteit van deze dienstverlening. FPC de Oostvaarderskliniek is een multifunctioneel forensisch psychiatrisch behandelcentrum, met name voor tbs-patiënten met risicovol gedrag. Jij bent hoofd Medische en Farmaceutische Dienst en draagt bij aan een specialistische, innovatieve behandeling die gericht is op veilige re-integratie in de maatschappij.

 

Voorgenomen beleid en veranderingen stem je op bestaand beleid en uitvoering af met de manager Behandelzaken en met de eerste geneeskundige. De manager Behandelzaken is eindverantwoordelijk voor het medische beleid van de kliniek. Jouw functie valt onder zijn verantwoordelijkheid. De eerste geneeskundige heeft een toetsende en kaderstellende rol en ziet toe op de kwaliteit van de medische en psychiatrische zorg. Hij adviseert, signaleert tekortkomingen en betrekt hierbij relevante wetgeving. Binnen de Medische en Farmaceutische Dienst toetst hij de protocollen inzake risicobeheersing bij medicatie en de kwaliteit van de somatische zorg in de kliniek.

 

Je stemt medicatiedistributie af met álle betrokkenen. Daarvoor voer je overleg met de huisarts, met psychiaters (die medicatie voorschrijven), met de apotheker (die medicatie verstrekt en zorgt voor een optimaal voorraadbeheer, inclusief registratie), met de medewerkers van de Medische Dienst (die de medicatie aan de afdelingen leveren) en ten slotte met de afdelingen (die medicatie verstrekken aan patiënten).

 

Het kan voorkomen dat sociotherapeuten met een verpleegkundige achtergrond worden ingezet voor somatische zorg in de avonden en weekenden. In zulke gevallen zorg jij voor een adequate opleiding en begeleiding van deze medewerkers en voor het toezicht daarop.

 

Jouw taken

· Je formuleert beleidsvoorstellen voor de optimalisering van de somatische zorg.
· Je ziet toe op ontwikkeling en continuïteit van de somatische zorg.
· Je ziet toe op levering en kwaliteitsbewaking van de somatisch zorg.
· Je richt de afdeling in en geeft sturing aan de afdeling en aan derden.

 

Functie-eisen

· Je hebt een relevant hbo-v diploma A of B, maar bij voorkeur A én B.
· Je beschikt over aantoonbare managementvaardigheden.
· Je beschikt aantoonbaar over algemene, theoretische en toepassingsgerichte kennis van het vakgebied.
· Je hebt kennis van forensisch psychische zorg en van somatische en farmaceutische zorg, en je volgt de ontwikkelingen hierin op hoofdlijnen.
· Je kent relevante wet- en regelgeving en geldende procedures rondom medisch beleid en volgt de ontwikkelingen op dit terrein.
· Je hebt inzicht in de samenhang van werkprocessen.
· Je bent vaardig in het signaleren en analyseren van ontwikkelingen en vraagstukken.
· Je bent vaardig in het opstellen van adviezen en het procesmatig tot stand brengen van producten en diensten.
· Je bent integer, organisatiesensitief, klantgericht en omgevingsbewust.
· Je kunt goed groepsgericht leidinggeven.
· Je leert gemakkelijk en zet je in om je medewerkers verder te ontwikkelen.
· Je kunt goed netwerken, samenwerken en plannen en organiseren.

 

Arbeidsvoorwaarden

· Salarisniveau schaal 10
· Maandsalaris Min € 2.554 – Max. € 4.106 (bruto)
· Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
· Minimaal aantal uren per week 32
· Maximaal aantal uren per week 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

· Solliciteren? Upload je motivatie en cv via de link op www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
· Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of mobiliteitsadviseur en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie. 
· Het gaat om een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling. Ben je medewerker van de Dienst Justitiële Inrichtingen met een vaste aanstelling, dan begint de overplaatsing met een detacheringsperiode.  
· Afhankelijk van je staat van dienst en ervaring en indien de situatie van de kliniek het toestaat, is er zicht op een vast dienstverband. Detachering/IF behoort tot de mogelijkheden.
· In de dagelijkse praktijk blijft de functiebenaming Hoofd Medische en  Farmaceutische Dienst gehandhaafd. Dit heeft te maken met eventuele wettelijke bevoegdheden of aanspraken die aan de functie zijn verbonden.
· Volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg is controle van je arbeidsverleden een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure.
· Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en BIG-registratie vereist. Ook vragen wij je om referenties te verstrekken en doen wij navraag bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

Meer over de functiegroep Operationeel Manager

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid. Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid »

 

Meer over jouw toekomstige afdeling

FPC de Oostvaarderskliniek is een multifunctioneel forensisch psychiatrisch behandelcentrum voor de behandeling van patiënten met risicovol gedrag aan wie de rechter een tbs-maatregel (terbeschikkingstelling) heeft opgelegd. De behandeling is gericht op een veilige re-integratie in de maatschappij.

Sinds 2008 is het behandelcentrum gehuisvest in een moderne kliniek in Almere Buiten. De kliniek richt zich op hoogwaardige kwalitatieve zorg en beveiliging in combinatie met een gezonde bedrijfsvoering.

De manier waarop de patiënten worden behandeld is innovatief en gericht op het verminderen van risicofactoren en het versterken van de beschermende factoren die te maken hebben met terugval in gewelddadig gedrag. De behandelingen worden uitgevoerd binnen het neurobiologische, gedragstherapeutische en orthopedagogische theoretisch kader.

 

www.oostvaarderskliniek.nl

 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 72.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 13.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

 

Vacature in het kort

Hoofd Medische en Farmaceutische Dienst
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen
· Standplaats Almere
· Uren per week 32 - 36
· Maandsalaris € 2.554 - € 4.106
· Salarisniveau schaal 10
· Niveau Bachelor - HBO
· Vakgebied Medisch  /  verzorging
· Reageren voor 22 maart 2018
· Vacaturenummer DJI_150_18
· Plaatsingsdatum 8 maart 2018
· Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

 

Contactpersoon

Voor meer informatie over deze vacature:
Mevrouw E. van der Meulen, Manager Behandelzaken a.i. 088 07 13000
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            088 07 54321

Log in