Verbouwing entreegebouw Pieter Baan Centrum


Op 30 december 2020 heeft het Rijksvastgoedbedrijf een omgevingsvergunning aangevraagd voor het verbouwen van de entree van het Pieter Baan Centrum (PBC). Het gaat om een grotendeels inpandige verbouwing en een kleine uitbreiding van een wachtkamer aan de achterzijde van het bestaande entreegebouw. Alle aanpassingen vinden plaats binnen de muur en geen van de wijzigingen is waarneembaar vanaf de buitenkant van het complex.

De werkzaamheden zijn nodig om de beveiligde toegang van medewerkers en bezoekers van het PBC te verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maart tot en met augustus 2021. Tijdens de verbouwing zal er een tijdelijke bouwcontainer en schaftkeet op de parkeerplaats voor de entree van het PBC geplaatst worden.

Beoogt wordt dat al het personeel van het PBC dat nu nog gebruik maakt van de hoofdingang van de Oostvaarderskliniek, ook via de nieuwe ingang van het PBC in- en uitgaan.


Nieuws