maandag 19 maart 2018 09:52

Open Dag biedt kijkje achter de schermen Oostvaarderskliniek

Zo'n 170 mensen bezochten afgelopen zaterdag de Open Dag TBS Nederland in Forensisch Pyschiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek. Zo'n 170 mensen bezochten afgelopen zaterdag de Open Dag TBS Nederland in Forensisch Pyschiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek.

Nadat de bezoekers welkom waren geheten met een presentatie over de tbs-behandeling, gingen ze in groepjes uiteen voor een rondleiding door de kliniek. Tijdens deze rondleiding werd o.a. een woonafdeling, de houtwerkplaats en de afdeling Basalt, de forensische verslavingskliniek, bezocht.

Hierbij werden zij begeleid door zowel een medewerker als een patiënt die vertelden over het werken en leven binnen de tbs-kliniek van Almere en de verschillende behandelmethoden en -therapiën.

 

Bezoekers kwamen uit alle delen van het land, zo ook uit de nabije omgeving van de kliniek. Daarom liepen ook de leden van de Omwonendencommissie mee met de rondleiding.

 

Open Dag TBS Nederland

Voor veel mensen is een forensisch psychiatrisch centrum (fpc) of een forensisch psychiatrische kliniek (fpk) een gesloten wereld. Om mensen met eigen ogen te laten zien hoe het eraan toe gaat in deze instellingen organiseert TBS Nederland één keer per twee jaar een Open Dag. Zeven fpc's en fpk's openden op 17 maart jl. hun deuren voor het publiek. In totaal bezochten ruim 1600 mensen een van deze instellingen.


Nieuws