dinsdag 04 juni 2019 09:33

Vacature: Sociotherapeut / Social Worker


In Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek is geen dag hetzelfde. Op onze moderne locatie in Almere worden mensen met een forensisch psychiatrische achtergrond opgenomen en behandeld. Ook verblijven er patiënten in de forensische verslavingskliniek. Samen met een team van behandelaren wordt dagelijks gewerkt aan behandeling en resocialisatie van patiënten, en daar kunnen wij jouw hulp bij gebruiken!

 

Ben jij als ervaren begeleider, sociotherapeut of social worker klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wij bieden een baan met betekenis, veel afwisseling en uitdaging.

 

Als sociotherapeut ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de patiënten en draag je bij aan een behandeling die past binnen de behandelvisie van de kliniek. Door observatie en begeleiding realiseer je een optimaal behandelklimaat. Je intervenieert waar nodig en rapporteert je bevindingen. Daarnaast ben je de persoonlijke mentor van twee patiënten. Vanuit je expertise stel je behandelplannen en voortgangsrapportages op. Ook bied je dagstructuur en intensieve begeleiding en zorg. Als sociotherapeut werk je nauw samen en zoek je afstemming met de verschillende (behandel)disciplines. Samen met jouw collega’s zorg je voor begeleiding overdag en ’s avonds, niet alleen doordeweeks maar ook in het weekend.

 

Een van onze medewerkers vertelt in zijn vlog hoe jouw toekomstige werkdag er uit kan zien.

 

Functie eisen

Als sociotherapeut ben je in staat om functionele, op behandeling gerichte relaties op te bouwen met forensisch-psychiatrische patiënten. Professionaliteit staat hierin centraal en je hebt gevoel voor verhoudingen (afstand-nabijheid). Naast jouw kennis en ervaring met de doelgroep, ben je in staat samen te werken en bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van jouw team. Kerncompetenties en vaardigheden die hierbij van belang zijn:

  • Flexibiliteit
  • Integriteit
  • Initiatief nemen
  • Oordeelsvorming

Daarnaast ben je stressbestendig, kun je goed luisteren, begrijpen, accepteren, aanspreken, bespreken en motiveren.

 

Je hebt een relevant diploma op HBO niveau, zoals:

  • Social Work (HBO SW)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO SPH)
  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO MWD)
  • Verpleegkunde (HBO-V)

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau: schaal 8

Maand­salaris: Min €2.503 – Max. €3.384 (bruto)

Dienst­verband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Voor meer informatie over deze vacature:

Mevrouw E.M. Meijer, afdelingshoofd

08807 13062

Wil je een keer ervaren hoe het er in onze kliniek aan toe gaat? Bel dan even om een meeloopdag af te spreken!

 

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Hebben wij jouw interesse gewekt? Klik dan hier om te solliciteren. Als je ons weet te overtuigen van jouw geschiktheid, volgt een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op maandag- of donderdagmiddag. Wij maken in de selectieprocedure gebruik van een assessment en voeren een referentiecheck uit.


Nieuws