Oostvaarderskliniek werkt mee aan verbrede opleiding GZ-psychologen

Psychologen doorlopen na hun universitaire opleiding nog een apart opleidingstraject voor hun BIG-registratie. Dat hebben ze nodig om zelfstandig te mogen werken. Om die opleiding breder vorm te geven, heeft de Oostvaarderskliniek samen met Parnassia Groep, Fivoor, ’s Heeren Loo, impegno, Faas Psychologie, ’t Kabouterhuis en Ipse de Bruggen een bestuurlijke overeenkomst getekend: ‘Samen Sterk’.

Psycholoog bladert in DSM
Beeld: ©OVK / OVK

Door deze overeenkomst kunnen onze GZ-psychologen-in-opleiding terecht bij de verschillende zorginstellingen die hebben getekend. Het is voor hun BIG-registratie namelijk nodig om in een andere omgeving een stage van 6 tot 9 maanden te lopen. Aan de andere kant biedt de Oostvaarderskliniek andere GZ-psychologen-in-opleiding hiermee ook de kans om binnen de forensische zorg te werken. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier zien of werken in een tbs-kliniek iets voor ze is.

Trots op deelname opleidingstraject

Boaz Stewart is klinisch psycholoog en als P-opleider verantwoordelijk voor alle psychologenopleidingen. Hij is trots dat de Oostvaarderskliniek ook deel uitmaakt van dit verbrede opleidingstraject. ‘De Oostvaarderskliniek is een interessante werkplek waar je met veel complexe en uiteenlopende problematiek te maken krijgt. Tegelijkertijd is er veel ruimte om verschillende behandelmethoden toe te passen en word je uitgedaagd op geduld en doorzettingsvermogen.’

Vacatureaanbod GZ-psychologen

Ben je GZ-psycholoog en geïnteresseerd om bij de Oostvaarderskliniek te komen werken? Bekijk dan snel ons actuele vacatureaanbod via de website van DJI