Charles van der Weide nieuwe directeur Behandelzaken

Charles van der Weide is de nieuwe directeur Behandelzaken bij de Oostvaarderskliniek. Hij volgt daarmee Marijke van Genabeek op, die de functie op interimbasis vervult sinds november 2022. Charles begint op 1 februari 2024.

Portret Charles van der Weide
Beeld: ©OVK
Charles van der Weide

Charles heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als (hoofd)behandelaar, coördinator en docent op het gebied van forensische zorg en geestelijke gezondheidszorg. Hij neemt daardoor veel kennis en ervaring uit verschillende zorginstellingen met zich mee. “Je bent in deze sector continu met collega’s in overleg over de zorg voor patiënten en vragen die daar omheen spelen. Dat vind ik er boeiend aan", vertelt Charles. "Als directeur Behandelzaken wil ik de komende jaren verder werken aan de kwaliteit van onze zorg en aan de onderlinge samenwerking. Dat begint bij het fundament voor verantwoorde en veilige zorg: hele kleine dingen heel goed doen.”

‘Mooie aanvulling op directie’

Algemeen directeur Elles Tillema-van Loo is blij met de komst van Charles. “Hij deelt echt de visie die we voor ogen hebben voor onze kliniek de komende jaren en heeft er veel zin in om er wat van te maken. Zijn deskundigheid, persoonlijkheid en ambitie zijn een mooie aanvulling op de directie. Ik kijk ernaar uit om samen de Oostvaarderskliniek naar een volgend niveau te tillen.”

Afscheid Marijke van Genabeek

Door de aanstelling van een nieuwe directeur Behandelzaken neemt Marijke van Genabeek afscheid van de Oostvaarderskliniek. Elles: “De wijze waarop Marijke zich in heeft gezet is echt bewonderingswaardig. In roerige tijden heeft ze rust en duidelijkheid verschaft voor medewerkers en patiënten. Langs deze weg wil ik haar ontzettend bedanken voor haar inzet en betrokkenheid.” Marijke gaat per 1 maart 2024 opnieuw met pensioen.