Agressie tegen medewerker

Vrijdagavond 10 november heeft een incident plaats gevonden in de kliniek, waarbij een medewerker gewond is geraakt. Een patiënt heeft een medewerker in de hals gestoken. De medewerker is opgehaald met de ambulance en na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

Overview Oostvaarderskliniek
Beeld: ©OVK / OVK

Een dergelijk incident is ingrijpend voor alle betrokkenen. In eerste instantie voor de medewerker die gewond is geraakt. Ook gaat onze aandacht uit naar de andere medewerkers die zich elke dag inzetten voor de patiënten in onze kliniek.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. De Oostvaarderskliniek zal ook een eigen onderzoek opstarten. Zoals gebruikelijk wordt dit voorval opgenomen in de maandelijkse voorvallenlijst van DJI, die online beschikbaar is op de website van DJI