Nieuwsuur-reportage over contact slachtoffers en tbs’ers

Vrijdag - 3 maart - zond Nieuwsuur een reportage uit over hoe het contact verloopt tussen slachtoffers en daders die een stoornis hebben. Hoe verloopt een ontmoeting als de dader een stoornis heeft? Is contact met een tbs’er mogelijk? Wat levert het beide partijen op? Deze vragen worden in de reportage vanuit verschillende invalshoeken belicht. De Oostvaarderskliniek, Dr. S. van Mesdag en De Rooyse Wissel hebben meegewerkt aan de opnames.

Acht personen in tien minuten
De reportage, gemaakt door Hans Kema, is indrukwekkend. In tien minuten toont hij een rond verhaal vanuit verschillende invalshoeken. Twee slachtoffers en drie tbs-patiënten zijn aan het woord. Ook nog eens onderzoeker en criminoloog Mariëtte van Denderen, Hans van Splunter en Francis Bakker, bemiddelaar van Perspectief Herstelbemiddeling. Knap ineen verweven!

Kijkcijfers
Naar Nieuwsuur kijken gemiddeld zo’n 520.000 mensen. Afgelopen vrijdag keken er 1.042.000. 

Reportage bekijken?
Dat kan hier.