Officiële onthulling Coronaboom in Luierpark

Woensdag 15 maart was de officiële onthulling van de Coronaboom in het Luierpark in Almere, gelegen achter de kliniek. Het Luierpark is een initiatief van Tineke Ras en dient als herinneringsplek waar mensen rust vinden om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven, zoals geboorte of verlies.

Het gaat om een Japanse Noot, deze staat voor hoop en liefde. Bij de Coronaboom kunnen nabestaanden hun dierbaren herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van corona. Op de houten plaquette bij de boom staat: ‘Almere eert haar inwoners die getroffen zijn door de coronapandemie en daar nog dagelijks gevolgen van ondervinden.'

De plaquette is gemaakt door tbs-patiënten in de houtwerkplaats. De Oostvaarderskliniek werkt vaker samen met het Luierpark. Zo zijn er onlangs nog twee kinderpicknicktafels geplaatst die ook gemaakt zijn door tbs-patiënten in onze houtwerkplaats.

De Coronaboom werd in december 2021 al geplant, maar de onthulling met bijbehorende plaquette werd meerdere keren uitgesteld. Vandaag werd deze officieel onthuld, in het bijzijn van locoburgermeester Jesse Luijendijk.

Zie het artikel op: Omroep Flevoland - Nieuws - Nabestaanden herdenken dierbaren bij officieel onthulde 'Coronaboom'

Coronaboom Luierpark Almere