Koning bezoekt FPC de Oostvaarderskliniek

Zijne Majesteit de Koning heeft vanochtend samen met minister Dekker voor Rechtsbescherming een bezoek gebracht aan de Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum.

Bezoek koning (1)
Beeld: ©DJI

In de Oostvaarderskliniek spraken de Koning en minister met onder meer medewerkers en vertegenwoordigers van de omwonendencommissie over de actuele ontwikkelingen rondom verlof van tbs'ers en het contact met gemeente en omwonenden. Tijdens de rondleiding in de kliniek werd bij de werkplaats en winkel met medewerkers, begeleiders en patiënten gesproken over de opleidingsmogelijkheden binnen de kliniek en de begeleiding naar werk buiten de kliniek.

Bezoek koning (3)
Beeld: ©DJI

Vervolgens gaven medewerkers uit verschillende disciplines van de organisatie een toelichting op het werken in een tbs-kliniek met de dagelijkse dilemma’s en uitdagingen.

Medewerkers van de Oostvaarderskliniek die de Koning hebben gesproken tijdens het bezoek, spraken hun waardering uit voor de belangstellende vragen en de oprechte interesse die de Koning toonde voor hun werkzaamheden.

Bezoek koning (2)
Beeld: ©DJI

Het bezoek met minister Dekker is het tiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij deze werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.